როგორ შევინახოთ ხილ-ბოსტნეული მაცივრის გარეშე

4263 Views

დღეს ბევრ ქვეყანაში ცდილობენ დაზოგონ ენერგია, გამოიყენენონ ენერგოეფექტური მეთოდები, სადაც კი ეს შესაძლებელია. ამ მხრივ გამონაკლისი არც პროდუქტების შენახვის საშუალებებია.

ერთ-ერთი ესეთი საშუალებაა თიხის ქოთნების „მაცივარი“.

გაგაცნობთ, ხილის და ბოსტნეულის შენახვის საშუალებას, რომლის აწყობაც ნებისმიერ ჩვენგანს შეუძლია. ამისთვის ჩვენ დავჭირდება ორი, დიდი ზომის, სხვადასხვა დიამეტრის თიხის ქოთანი.

tikhis_macivari_0127779873453633047

1. დიდი ქოთნის ფსკერზე დავყაროთ ქვიშა, ისე რომ ორივე ქოთნის სიმაღლე გათანაბრდეს, პატარა ქოთნის, დიდ ქოთანში ჩადების შემდეგ.

tikhis_2qotani_0294555484045785

2. ქოთნის კედლებს შორის სიცარიელე ამოვავსოთ ქვიშით.

tikhis_qvishai_03405856658591

3. ქოთნის კედლებს შორის ქვიშა გავჟღინთოთ წყლით (პროცედურა გაიმეორეთ რამდენიმე დღეში) და „მაცივარი“ მზად არის.

tikhis_ckali_04570003607

4. ჩავაწყოთ ქოთანში პროდუქტი და ზევიდან დავაფაროთ სველი, გაწურული ტილო, თიხის ან სხვა ტიპის სახურავი.

tikhis_tilo_0597465330451

ჩვენ ჯერ არ გამოგვიცდია თუმცა წყაროს მიხედვით, ამ მეთოდით პროდუქტი ინახება 20 დღემდე.

Share Button
In : AgroPlus

Related Articles

კარტლისი — აგროტექნოლოგიები
თქვენი რეკლამა
Georgian Dairy
თქვენი რეკლამა
სამკურნალო მცენარეები
წითელი მოცვი — სამკურნალო თვისებები — ნაყენის და ნახარშის რეცეპტი
2146 Views

წითელი მოცვი მარადმწვანე ბუჩქოვანი მცენარეა, 25-30 სმ-ის სიმაღლის, მცოცავი ჰორიზონტალური ფესურით, რომელიც ნიადაგის ზედაპირულ

სრულად
აგროკავკასია FB