როგორ შევინახოთ ხილ-ბოსტნეული მაცივრის გარეშე

3809 Views Comment Off

დღეს ბევრ ქვეყანაში ცდილობენ დაზოგონ ენერგია, გამოიყენენონ ენერგოეფექტური მეთოდები, სადაც კი ეს შესაძლებელია. ამ მხრივ გამონაკლისი არც პროდუქტების შენახვის საშუალებებია.

ერთ-ერთი ესეთი საშუალებაა თიხის ქოთნების „მაცივარი“.

გაგაცნობთ, ხილის და ბოსტნეულის შენახვის საშუალებას, რომლის აწყობაც ნებისმიერ ჩვენგანს შეუძლია. ამისთვის ჩვენ დავჭირდება ორი, დიდი ზომის, სხვადასხვა დიამეტრის თიხის ქოთანი.

tikhis_macivari_0127779873453633047

1. დიდი ქოთნის ფსკერზე დავყაროთ ქვიშა, ისე რომ ორივე ქოთნის სიმაღლე გათანაბრდეს, პატარა ქოთნის, დიდ ქოთანში ჩადების შემდეგ.

tikhis_2qotani_0294555484045785

2. ქოთნის კედლებს შორის სიცარიელე ამოვავსოთ ქვიშით.

tikhis_qvishai_03405856658591

3. ქოთნის კედლებს შორის ქვიშა გავჟღინთოთ წყლით (პროცედურა გაიმეორეთ რამდენიმე დღეში) და „მაცივარი“ მზად არის.

tikhis_ckali_04570003607

4. ჩავაწყოთ ქოთანში პროდუქტი და ზევიდან დავაფაროთ სველი, გაწურული ტილო, თიხის ან სხვა ტიპის სახურავი.

tikhis_tilo_0597465330451

ჩვენ ჯერ არ გამოგვიცდია თუმცა წყაროს მიხედვით, ამ მეთოდით პროდუქტი ინახება 20 დღემდე.

Share Button
In : AgroPlus

Related Articles

კარტლისი — აგროტექნოლოგიები
თქვენი რეკლამა
ტრაქტორი — ფერმერთა აპლიკაცია
აგროსფერო
კლაასი
თქვენი საეკლამო ბანერი
Georgian Dairy
AgroPlus
საქართველოში მებოცვრეობის განვითარების პერსპექტივები — ინტერვიუ ჯენიფერ ბოუმანთან
274 Views

„ვფიქრობ, საქართველო ბოცვრის ხორცის შესანიშნავი მიმწოდებელი შეიძლება იყოს სხვადასხვა ქვეყნისთვის, მათ შორის, ევროპისთვის  - ჯენიფერ

სრულად
სამკურნალო მცენარეები
ალოე — სამკურნალო თვისებები და რამდენიმე რეცეპტი
6027 Views

ალოე (ლათ. Aloe arborescens) საქართველოში ველური სახით არ გვხვდება, მაგრამ იგი თითქმის ყოველ ოჯახს აქვს და ყველასათვის კარგადაა ცნობილი, როგორც ოთახის

სრულად
აგროკავკასია FB