მუშა, ფუტკრებში
მეფუტკრეობა

სამუშაოს გადანაწილება მუშა ფუტკრებში (DOL)

ფუტკრები ორგანიზებული სამუშაოს ფორმები ფუტკრები ორგანიზებული სამუშაოს ორ ფორმას გამოავლენენ: → გაზაფხულ-ზაფხულის თაობის სამუშაო ემსახურება მაქსიმალურ განვითარებას და საკვების მარაგის შექმნას; → ზამთრის თაობის სამუშაოს წარმოადგენს ოჯახის შენარჩუნებას პასიურ პერიოდში. ამ თემაში ვისაუბრებთ თუ როგორ […]

კაკალი, ჩანდლერის, ჯიში
მებაღეობა

ჩანდლერის ჯიშის კაკალი – მახასიათებლების ცხრილი

ჩანდლერი (Chandler) ამერიკული (კალიფორნია) კაკლის ჯიშია. გამოყვანილია 1979 წელს, ბოლო მონაცემებით კალიფორნიაში ახლად გაშენებული კაკლის პლანტაციების დიდი წილი 70 %, სწორედ ამ ჯიშზე მოდის. უმჯობესია დაირგოს ნამყენი კაკალი, ნამყენი კაკლის უპირატესობები თესლნერგით გამრავლებულთან შედარებით უფრო […]

მიკროზონა, ბიო, ორგანული, ყველი
რეგიონები

ასხის მთის საძოვრები – მიკროზონა ორგანული პროდუქციის წარმოებისთვის

ასხის მთის ალპური საძოვრები – უნიკალური მიკროზონა ადგილწარმოშობის ორგანული პროდუქციის წარმოებისთვის. პროდუქტის  კონკრეტულ გეოგრაფიულ  არეალთან დაკავშირებული განსაკუთრებული  თვისებები, მისი სპეციფიკურობა და წარმოების ხასიათი პროდუქტს მაღალ რეპუტაციას სძენს, ხდის მას ცნობილს და დროთა განმავლობაში უნიკალურობას ანიჭებს. ადგილწამოშობის […]

თამბაქო, მოვლა, მოყვანა, აგროტექნოლოგია
PDF

თამბაქოს დარგვა, მოვლა-მოყვანა, ტექნოლოგიური რუკა

გზამკვლევი განკუთვნილია მოცემულ სფეროში მომუშავე ფერმერების, აგრონომების, სპეციალისტების, მოყვარული მებაღეებისა და სხვა დაინტერესებული პირების ფართო წრისთვის. გზამკვლევი: თამბაქოს ბიოლოგიური თავისებურება; ადგილი თესლბრუნვაში; განოყიერება; ჩითილის გამოყვანა; დარგვა ღია გრუნტში; მოვლა; შრობა; ტექნოლოგიური რუკა… დაკლიკეთ დოკუმენტზე (ფოტოზე) და […]

პარკოსნები
მემცენარეობა

საძოვრებზე გავრცელებული პარკოსანი ბალახები

სათიბებისა და საძოვრების ბალახოვან სათიბში პარკოსნები საკმაოდ მნიშვნელოვან ადგილს იკავებენ, მხოლოდ მარცლოვნებს ჩამორჩებიან. დიდია პარკოსნების წილი მთისა და ტყის ზონის სათიბებზე, სადაც ისინი მთელი მასის 10-20%ს შეადგენს. პარკოსანი ბალახების უმრავლესობა მრავალწლოვანია მათი ღერო რომელიც ვითარდება კვირტიდან გარეგნული ფორმით […]

ნაფარეული, მევენახეობა, მეღვინეობა, ზონა
მევენახეობა

მევენახეობის სპეციფიკური ზონა-ნაფარეული

გეოგრაფიული მდებარეობა – მევენახეობის სპეციფიკური ზონა „ნაფარეული“ მდებარეობს კახეთის რეგიონში, მდ. ალაზნის ზემო წელში, მის მარცხენა სანაპიროზე. სავენახედ ასათვისებელი ფართობები მოქცეულია მდ. ალაზნის მარცხენა შენაკადების, კავკასიონის სამხრეთი ტოტებიდან ჩამონადენ სტორისა და დიდხევ-ლოპოტას ხეობების ქვემო წელში. […]

გაყინული, მარწყვის, ექსპორტი
აგრო სიახლეები

პერუში გაყინული მარწყვის ექსპორტი 100 მილიონ დოლარს აჭარბებს

საერთაშორისო ბაზარზე ცოცხალი, გაყინული, გადამუშავებული და გამომშრალი ხილის სეგმენტიდან ყველაზე მეტად მზარდი ტენდენცია გაყინულ და შემდეგ ცოცხალ ბაზარზე გვაქვს. ეს განსაკუთრებით კენკროვან კულტურებს ეხება, სადაც გაყინული ხილის ექსპორტი, ბოლო წლებია, განსაკუთრებით სწრაფად მოთხოვნადი ხდება. ამ […]

მევენახეობა
მევენახეობა

მევენახეობა-მეღვინეობა რაჭაში

ამჯერად გვინდა, შემოგთავაზოთ რაჭის ვაზის ჯიშების მოკლე აღწერა. როგორც სხვა რეგიონების აღწერისას, ისე ამ შემთხვევაშიც შევეხებით საქართველოს ამ კუთხის ვაზის ჯიშების იმ მოკლე აღწერილობებს, სადაც განვიხილავთ ვაზის ჯიშების გავრცელებას, შეფერილობას, დანიშნულებასა თუ სხვა რომელიმე დეტალს. […]

არაყი, ეკოლოგია, ნარჩენები
AgroPlus

არაყი და ეკოლოგია

თუ გსურთ მიიღოთ ალკოჰოლი და განმსჭვალული ხართ პლანეტაზე ზრუნვის პასუხისმგებლობის გრძნობით, თუ მისდევთ ეკოლოგიური ცხოვრების წესს, თქვენთვის საინტერესო იქნება ტექნოლოგია, რომელიც საკვების ნარჩენებს არყად გარდაქმნის. გაიგეს რა, რომ პურფუნთუშეულის, ნამცხვრების და ტორტების ნარჩენებიდან, რომლებსაც ოჯახებიდან […]