უზბეკეთი სასურსათო თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტს 80%-ზე აიყვანს

უზბეკეთი, სასურსათო, უსაფრთხოება

უზბეკეთი: ძირითადი საკვები პროდუქტების შიდა წარმოებამ უნდა შეადგინოს წლიური მოთხოვნის მინიმუმ 80%.

უზბეკეთის რესპუბლიკის პრეზიდენტმა ხელი მოაწერა კანონს სასურსათო უსაფრთხოების შესახებ. დოკუმენტის ტექსტი უკვე გამოქვეყნდა Lex.uz მონაცემთა ბაზაში. წერს EastFruit.

ამ სფეროში ერთ-ერთი მთავარი პრინციპია, მოსახლეობის სტაბილური უზრუნველყოფა სოციალურად მნიშვნელოვანი საკვები პროდუქტების ძირითადი სახეობებით. მათ სიას მინისტრთა კაბინეტი განსაზღვრავს.

მთავრობას ასევე ევალება დაამტკიცოს წლის სასურსათო ბალანსი. ეს გაგებულია, როგორც სოციალურად მნიშვნელოვანი პროდუქტების მიწოდების პერსპექტივების შეფასების და გამოთვლის სისტემა, რომელიც განსაზღვრავს შიდა მოთხოვნის დაფარვის წყაროებს.

სასურსათო ბალანსის შემუშავებაზე პასუხისმგებელი სოფლის მეურნეობის სამინისტროა. ბალანსი მოიცავს უზბეკების სოციალურად მნიშვნელოვანი პროდუქტებით, აგრეთვე სასურსათის ბაზრის პროდუქტებითა და ნედლეულით მაქსიმალური და ოპტიმალური უზრუნველყოფის შესახებ.

სასურსათო ბალანსი შემუშავებულია სურსათის მოხმარების სტანდარტების საფუძველზე, რომელიც უნდა დაამტკიცოს სანიტარიულ-ეპიდემიოლოგიურმა კომიტეტმა. სააგენტო ასევე პასუხისმგებელია გენეტიკური მოდიფიკაციის გამოყენებით წარმოებული საკვები პროდუქტების მონიტორინგზე.

სასურსათო ბალანსის შესახებ ინფორმაცია სოფლის მეურნეობის სამინისტროს სასურსათო უსაფრთხოების მონაცემთა ბაზაშია შეტანილი. გარდა ამისა, ის უნდა მოიცავდეს ინფორმაციას: წარმოების, მოხმარების დინამიკის, პროდუქციის იმპორტის, ექსპორტის და მიზნობრივი პროგრამების განხორციელების შესახებ.

დეფიციტის თავიდან ასაცილებლად, კანონში ნათქვამია, რომ ძირითადი სოციალურად მნიშვნელოვანი პროდუქციის შიდა წარმოება უნდა შეადგენდეს წლიური შიდა მოთხოვნის მინიმუმ 80%-ს.

თქვენი რეკლამა