ფერმერთა სკოლა

თუთიის გავლენა უხვმოსავლიანობაზე – სასუქი – ბარაქა

უხვმოსავლიანობისათვის მნიშვნელოვანია ვაკონტროლოთ ნიადაგში შემავალი ისეთი მიკროელემენტის რაოდენობა, როგორიცაა მაგალითად თუთია. იგი მცენარეს ეხმარება ფესვის განვითარებაში, ფოთლის სწრაფ ზრდაში და მონაწილეობს მრავალ ფიზიოლოგიურ პროცესში. კერძოდ, უზრუნველყოფს ფერმენტების სტრუქტურულ სტაბილურობას, დნმ-ის და რნმ-ის მეტაბოლიზმს, უჯრედების დაყოფას […]

ფერმერი
ვიდეო

რას ნიშნავს იყო თანამედროვე ფერმერი? – სოსო გიოშვილი

სოსო გიოშვილი ფერმერი მამის კვალს გაჰყვა და თავის საქმიანობად სოფლის მეურნეობა ადრეულ ასაკშივე აირჩია. ამბობს, რომ მისთვის მოსაწყენი არცერთი დღე არ არის, რადგან ფერმერი ყოველდღე სწავლობს რაღაც ახალსა და საინტერესოს. სჯერა, რომ მიზნის მიღწევა – […]

meurne
ვიდეო

ვიდეო რჩევა ნესვის მოვლა-მოყვანაზე – Carmelo F1 -ის ჰიბრიდის განვითარების ეტაპი

გსურთ ბარაქას აგრონომთან ერთად დაესწროთ მონიტორინგის პროცესს? გადადით ბარაქას იუთუბ არხზე და იხილეთ, თუ როგორ მიმდინარეობს ნესვის მცენარის შეფასების პროცესი, რა საკვებ დანამატებს იყენებენ მოსავლის სიჯანსაღისთვის და გაეცანით carmelo f1 ჯიშის ნესვის მოყვანის ეტაპებს დეტალურად. […]

აგროსფერო, ფერმერი
ვიდეო

რას ნიშნავს იყო თანამედროვე ფერმერი? – დიმიტრი ბანკანაშვილი

აგროსფერო თანამედროვე ფერმერებისთვის – დიმიტრი ბანკანაშვილი ფერმერი დიმიტრი ბანკანაშვილი წლებია აგრომეურნეობას მისდევს და შიდა ქართლში მარცვლოვანი კულტურები და სხვადასხვა სახეობის ხილი მოჰყავს. ამბობს, რომ ბუნებასთან დიდმა ბაბუამ დააახლოვა და სოფლის მეურნეობისადმი ინტერესიც მანვე გაუღვივა. „ფეხი, […]

ფერმერი
ვიდეო

რას ნიშნავს იყო თანამედროვე ფერმერი? – შორენა ბოჭორიშვილი

შორენა ბოჭორიშვილი ღვინის სპეციალისტი და მევენახეა. ამბობს, რომ ვაზთან ურთიერთობის ყოველი დღე განსხვავებული და საინტერესოა და რომ მისი საქმიანობის სწორად განვითარებისთვის ახალი გზების მუდმივი ძიებაა საჭირო. „თუ ყოველ წელს ერთი და იგივე რაღაც ვაკეთე და […]

ვაზის, ჭრაქი, ბიო
აგრომარკეტი

ვაზის ჭრაქი (მილდიუ) და მასთან ბრძოლის ბიოლოგიური მეთოდი

ვაზის სოკოვან დაავადებებს შორის მავნეობით გამოირჩევა სოკოვანი დაავადება ვაზის ჭრაქი, რომელიც აავადებს ფოთლებს, ყლორტებს და ნაყოფს. დაავადების გამომწვევია სოკო – Plasmopara viticola. დაავადების განვითარების ოპტიმალური პირობებია: ტემპერატურა +22-230C და ფარდობითი ტენიანობა 90-95%. ინფექცია ვლინდება მაღალი […]

nushi_baRi_video_7772527189918191902_26627219919190829_2626281901010
ვიდეო

რჩევები ნუშის მოვლაზე – წამლობის მნიშვნელობა; ფოთლოვანი კვება; მავნებლის ამოცნობა და ბრძოლის გზები

ბარაქა კიდევ ერთ საინტერესო ვიდეოს გიზიარებთ ნუშის მოვლა-მოყვანასთან დაკავშირებით. შეიტყვეთ მეტი ფოთლოვანი კვების შესახებ კაკლოვან კულტურებში. რა ღონისძიებები უნდა გატარდეს ჯანსაღი და სტაბილური მოსავლისთვის. ჩვენი აგრონომი, ნიკა ახობაძე მოგიყვებათ თუ რა ეტაპებს გადის ნუში ყვავილობიდან ნაყოფის ჩამოყალიბებამდე […]

ფერმერი, ბარაქა
აგრო სიახლეები

წარმატებული ფერმერის არჩევანი – ბარაქა

დღეს გვინდა, ბარაქას წარმატებულ ფერმერთა ციკლიდან, პირველი და გამორჩეული წევრი გაგაცნოთ. ბარაქას მეგობარი ფერმერი ამბროს მაჭარაშვილი ლაგოდეხიდან, სოფელ აფენიდან გახლავთ, მისი თანამშრომლობის ისტორია კომპანია ბარაქასთან ძალიან საინტერესოა, ჩვენ კი გიამბობთ, თუ როგორ აღმოაჩინა სიახლეებისა და […]

მაყვალი, კვლევა
PDF

მაყვლის ღირებულებათა ჯაჭვის ანალიზი კახეთის რეგიონში

საქართველოში კენკროვანი კულტურები უძველესი დროიდან გვხვდება, თუმცა ეს იყო ველურად გავრცელებული კენკროვნები და მათი ენდემური სახეობებიც კი არსებობს. მსოფლიოში დიდი ხანია დაიწყო კენკროვნების გაკულტივირება, ანუ ფერმერულ მეურნეობებში მოყვანა. მცირე ფერმერული მეურნეობებისათვის ერთ-ერთი გამოსავალია შედარებით მაღალი […]