თხილი და ჩირი ორი სხვადასხვა ჯგუფის პროდუქტია, რომლითაც საერთაშორისო ბაზარზე ჩვეულებრივ ერთი და იგივე კომპანიები ვაჭრობენ. ამის მიზეზია ორივე პროდუქტის შენახვის ხარგრძლივი ვადა და ასევე, მათი შენახვისა და დამუშავების მსგავსი პირობები.
ანალოგიურია, ასევე, თხილის და ჩირის საკვებად მოხმარებაც: ორივე პროდუქტი გამოიყენება როგორც წასახემსებელი, ან როგორც კულინარიული ინგრედიენტი პურ-ფუნთუშეულ ან საკონდიტრო ნაწარმში.
წინამდებარე კვლევა მოიცავს ზოგად ინფორმაციას ევროპაში თხილისა და ჩირის ბაზრის შესახებ, რაც განვითარებად ქვეყნებში მწარმოებლების ინტერესს იწვევს.
საქართველო თხილისა და ჩირის მწარმოებელი ქვეყანაა, აქედან გამომდინარე გთავაზობთ თხილისა და ჩირის ექსპორტის გზამკვლევს, რომელიც USAID / REAP პროექტმა, CBI-სთან შეთანხმებით თარგმნა.
დაკლიკეთ დოკუმენტზე (ფოტოზე) და წაიკითხეთ