ვაზის იშვიათი ჯიშებისგან დაყენებული ღვინოები მეწარმეებს გააცნეს

ცივვაზი, ღვინო

ქართლში მოძიებული ვაზის იშვიათი ჯიშებისგან დაყენებული ღვინოები, ქართველ ღვინის მწარმოებლებს, სოფლის მეურნეობის სამინისტროს სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრის მეღვინეობისა და პროდუქტთა შენახვა-გადამუშავების კვლევის სამსახურის უფროსმა, დავით ჩიჩუამ გააცნო.

ევროპული სტილით დაყენებული თეთრი ღვინის 15 ნიმუში შემდეგი პარამეტრებით შეფასდა:

  • შეფერილობის ინტენსივობა;
  • ხილის ტონები (კენკრა, კურკოვანი, ყვითელი ხილი);
  • სანელებლები;
  • ყვავილოვანი ტონები;
  • ვეგეტატიური ტონები (ბალახი, ყლოტრები, პიტნა);
  • ტანინი/სხეულიანობა;
  • სიმწკლარტე/სიუხეშე;
  • ალკოჰოლის შეგრძნება.

საუკეთესოებად ცივვაზი, ქიშური, ჩინური და გორული მწვანე დასახელდა.

აღსანიშნავია, რომ სოფლის მეურნეობის სამინისტროს სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრის მიერ მოძიებული და ჯიღაურას ბაზაზე გაშენებულია ვაზის  437 ქართული და 350 უცხოური ჯიშის საკოლექციო ნარგაობა.

აღნიშნულ ბაზაზე ყოველწლიურად, ნაკლებად შესწავლილი 70-მდე ჯიშის ყურძნისგან, ღვინის დაყენება და შეფასება ხდება, რათა მომავალში საუკეთესო ჯიშების გავრცელება და მათი საწარმოო მიმართულებაში ჩართვა მოხდეს.

თქვენი რეკლამა