
ალუბლის წარმოება მოლდოვაში ყოველ სეზონზე საშუალოდ 10%-ით იზრდება, ინოვაციების დანერგვით და ბაღების ტერიტორიების გაფართოების შედეგად.
მოლდოველი ექსპორტიორები მუდმივად მუშაობენ ალუბლის გაყიდვების ბაზრების დივერსიფიკაციისა და გაზრდისთვის.
„ჩვენ ვნახეთ წარმოების მოცულობის სტაბილური ზრდა ბოლო რამდენიმე წლის განმავლობაში. ყოველ სეზონზე საშუალოდ 10%-იანი ზრდა იყო. ეს პოზიტიური ტენდენცია განპირობებულია მეურნეობის თანამედროვე მეთოდების მუდმივი გაუმჯობესებით და ბაღების ფართობების გაზრდით“, – თქვა სტეფან პისლარუმ, მოლდოვის ალუბლის ექსპორტიორის StarAgro Group-ის გაყიდვების მენეჯერმა.
პისლარუ თვლის, რომ მოლდოვის ალუბალი სულ უფრო პოპულარული ხდება ევროპულ ბაზრებზე, წერს FreshPlaza-ს.
„ჩვენი ალუბლის ექსპორტი გვაქვს რამდენიმე საკვანძო ბაზარზე, მათ შორის დიდ ბრიტანეთში და ევროპის სხვადასხვა ქვეყნებში, როგორიცაა გერმანია, საფრანგეთი და ბენელუქსის რეგიონი. „გარდა ამისა, ჩვენ აქტიურად ვიკვლევთ შესაძლებლობებს ჩვენი გლობალური ჩართულობის შემდგომი გაფართოებისთვის“, აღნიშნავს სტეფან პისლარუ.
„პერსპექტივაში, ჩვენი სტრატეგიული მიზნები მოიცავს წარმოების შესაძლებლობების გაფართოებას, მზარდი გლობალური მოთხოვნის დასაკმაყოფილებლად, ასევე ჩვენი საექსპორტო ბაზრების გაძლიერებასა და დივერსიფიკაციას. ჩვენ ასევე გავაგრძელებთ ინვესტიციებს სოფლის მეურნეობის ტექნოლოგიებში“, – ამბობს პისლარუ.
ექსპორტიორის თქმით, მოლდოვური ალუბალი გამოირჩევა სიტკბოსა და მჟავიანობის ბალანსით, მკვრივი ტექსტურით და ნათელი ფერით. იდეალურ პირობებში მოყვანილ ალუბლს განსაკუთრებული გემო აქვს.
იხილეთ აგრეთვე: ალუბლის წარმოების აგროტექნოლოგია