![pamidori_Teslis_aReba_872626188171882728181_9928281991819828_118727299181992 პომიდორი, სათესლე](https://agrokavkaz.ge/wp-content/uploads/2020/08/pamidori_teslis_areba_872626188171882728181_9928281991819828_118727299181992.jpg)
თუ კარგი ჯიშის პომიდორი გაქვთ, შეგიძლიათ მარტივად აიღოთ სათესლე მასალა და და მომავალშიც მოიყვანოთ.
ოჯახურ პირობებში პომიდვრის სათესლე მასალის ასაღებად და შესანახად საჭიროა:
1. სათესლედ შეარჩიეთ ჯანსაღი და მწიფე (არა გადამწიფებული) ნაყოფი;
2. 10-15 დღე (დამწიფების შესაბამისად) დააწყვეთ სინათლეზე (არა მზეზე);
3. გაჭერით ნაყოფი შუაზე და კოვზით ამოიღეთ რბილობი თესლებით;
4. მიღებული მასალა შეინახეთ თიხის, მინის ან ემალირებულ ჭურჭელში, რომელიც უნდა იდგას ჩრდილში, 18-20 გრადუს ტემპერატურაზე 3-4 დღის განმავლობაში (სანამ თესლი მოშორდება რბილობს), სისტემატურად მოურიეთ;
5. თესლი დაყარეთ (გაშალეთ) საცერზე და კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყლით;
6. უვარგისი თესლის გამორჩევა: 3% მარილხსნარში (30 გრ. მარილი + 1 ლიტრი წყალი) ჩაყარეთ თესლი, რომელიც არ ჩაიძირება (სტერილურია) მოაშორეთ;
6. მარილწყალში დარჩენილი (ჩაძირული) თესლი გარეცხეთ, გაშალეთ მარლაზე (ან გაზეთზე) და გააშრეთ ჰაერზე;
7. თესლი შეინახეთ ქაღალდის პარკში, აღნიშნეთ ჯიში და აღების წელი (პამიდვრის თესლის შენახვის ვადაა – 4 წელი).
იხილეთ ფოტო ალბომი
სათესლედ შეარჩიეთ ჯანსაღი და მწიფე (არა გადამწიფებული) ნაყოფი;
![senaxvapotes_0202615515](https://agrokavkaz.ge/wp-content/uploads/2015/04/senaxvapotes_0202615515.jpg)
![senaxvapotes_0202615516](https://agrokavkaz.ge/wp-content/uploads/2015/04/senaxvapotes_0202615516.jpg)
![senaxvapotes_0202615517](https://agrokavkaz.ge/wp-content/uploads/2015/04/senaxvapotes_0202615517.jpg)
![senaxvapotes_0202615518](https://agrokavkaz.ge/wp-content/uploads/2015/04/senaxvapotes_0202615518.jpg)
![senaxvapotes_0202615519](https://agrokavkaz.ge/wp-content/uploads/2015/04/senaxvapotes_0202615519.jpg)
![senaxvapotes_0202615520](https://agrokavkaz.ge/wp-content/uploads/2015/04/senaxvapotes_0202615520.jpg)
![senaxvapotes_0202615521](https://agrokavkaz.ge/wp-content/uploads/2015/04/senaxvapotes_0202615521.jpg)