ჩაი ევროპის ბაზარზე — ექსპორტის გზამკვლევი

1894 Views

სურსათის უვნებლობის და გარემოს დაცვის მოთხოვნებთან შესაბამისობაში მყოფი, სერტიფიცირებული ჩაის წილი მსოფლიო ბაზარზე სწრაფად იზრდება.

მდგრადი განვითარების საერთაშორისო ინსტიტუტის (IISD) 2012 წლის ანგარიშის მიხედვით გლობალურად წარმოებული ჩაის 12 % იყო სერტიფიცირებული.

2015 წელს ექსპერტების შეფასებით, აღნიშნული წილი შეადგენდა 17 %-ს, მომდევნო ზრდის პერსპექტივით. ჩაისთან მიმართებით, Fair Trade (სამართლიანი ვაჭრობის) და ორგანული წარმოების სტანდარტებთან შესაბამისობის სერტიფიკატები უმეტესად აქტუალურია ნიშურ და საექსპორტო ბაზრებზე.

სულ მალე, ჩაის სერტიფიცირება აუცილებელი პირობა გახდება ევროპის ბაზარზე შესაღწევად.

ამ საკითხით დაინტერესებულ მეწარმეებს ვთავაზობთ ექსპორტის გზამკვლევს „ჩაი ევროპის ბაზარზე“, რომელიც USAID / REAP პროექტმა, CBI-სთან შეთანხმებით თარგმნა.

დაკლიკეთ დოკუმენტზე (ფოტოზე) და წაიკითხეთ

ჩაი

იხილეთ აგრეთვე: ჩაის გაშენება, გასხვლა-ფორმირება, განოყიერება, ტექნოლოგიური რუკები

Share Button
In : PDF

Related Articles

კარტლისი — აგროტექნოლოგიები
თქვენი რეკლამა
Georgian Dairy
თქვენი რეკლამა
სამკურნალო მცენარეები
წითელი მოცვი — სამკურნალო თვისებები — ნაყენის და ნახარშის რეცეპტი
2174 Views

წითელი მოცვი მარადმწვანე ბუჩქოვანი მცენარეა, 25-30 სმ-ის სიმაღლის, მცოცავი ჰორიზონტალური ფესურით, რომელიც ნიადაგის ზედაპირულ

სრულად
აგროკავკასია FB