ჩაი ევროპის ბაზარზე – ექსპორტის გზამკვლევი

1936 Views

სურსათის უვნებლობის და გარემოს დაცვის მოთხოვნებთან შესაბამისობაში მყოფი, სერტიფიცირებული ჩაის წილი მსოფლიო ბაზარზე სწრაფად იზრდება.

მდგრადი განვითარების საერთაშორისო ინსტიტუტის (IISD) 2012 წლის ანგარიშის მიხედვით გლობალურად წარმოებული ჩაის 12 % იყო სერტიფიცირებული.

2015 წელს ექსპერტების შეფასებით, აღნიშნული წილი შეადგენდა 17 %-ს, მომდევნო ზრდის პერსპექტივით. ჩაისთან მიმართებით, Fair Trade (სამართლიანი ვაჭრობის) და ორგანული წარმოების სტანდარტებთან შესაბამისობის სერტიფიკატები უმეტესად აქტუალურია ნიშურ და საექსპორტო ბაზრებზე.

სულ მალე, ჩაის სერტიფიცირება აუცილებელი პირობა გახდება ევროპის ბაზარზე შესაღწევად.

ამ საკითხით დაინტერესებულ მეწარმეებს ვთავაზობთ ექსპორტის გზამკვლევს „ჩაი ევროპის ბაზარზე“, რომელიც USAID / REAP პროექტმა, CBI-სთან შეთანხმებით თარგმნა.

დაკლიკეთ დოკუმენტზე (ფოტოზე) და წაიკითხეთ

ჩაი

იხილეთ აგრეთვე: ჩაის გაშენება, გასხვლა-ფორმირება, განოყიერება, ტექნოლოგიური რუკები

41Shares
In : PDF

Related Articles

კარტლისი – აგროტექნოლოგიები
თქვენი რეკლამა
აგრომარკეტი
ელექსირი
Georgian Dairy
აგრარული საქართველო
ბიზნეს გეგმა
აგროკავკასია FB