ქართული ღვინის დიდი წარმატება იაპონიაში

102 Views Comment Off

12 დასახელების ქართულმა ღვინომ იაპონიის დედაქალაქ ტოკიოში, საერთაშორისო კონკურსში „საკურა“ (The 4rd “Sakura” Japan Women’s Wine Awards 2017) უმაღლესი ჯილდოები — ერთი „ორმაგი ოქრო“, ექვსი — ოქროს და ხუთი ვერცხლის მედალი დაიმსახურა.

„საკურას“ საერთაშორისო კონკურსი მასშტაბური ღონისძიებაა, რომელიც წელს მეოთხედ ჩატარდა. კონკურსის ჟიური დაკომპლექტებულია იაპონიაში ღვინის სფეროში მოღვაწე ქალბატონებით — სომელიეებით, ღვინის მწერლებითა და ჟურნალისტებით.

მსგავს ღონისძიებებში წარმატება კიდევ უფრო ხელს შეუწყობს ქართული ღვინის ცნობადობის გაზრდას, პოპულარიზაციასა და დამკვიდრებას, არა მარტო იაპონიის, არამედ ზოგადად აზიის ბაზარზე.

სულ კონკურსში 37 ქვეყნის 4212 ღვინო იყო წარდგენილი, დეგუსტაციები გაიმართა მიმდინარე წლის 28 იანვრიდან 1 თებერვლის ჩათვლით. ქართული ღვინის ნიმუშები იაპონიაში ღვინის ეროვნული სააგენტოს მხარდაჭერით გაიგზავნა.

გამარჯვებული ღვინოები

ორმაგი ოქრო

  • ვაზიანი კომპანი — საფერავი 2015

ოქრო:

  • ბინეხი — საფერავი 2015;
  • თელავის ღვინის მარანი — კონდოლი საფერავი 2014;
  • თელავის ღვინის მარანი — სატრაპეზო საფერავი 2013;
  • მილდიანი — ქინძმარაული 2014;
  • ვაზიანი კომპანი — ქისი 2015;
  • მეღვინეობა ხარება — საფერავი 2013.

ვერცხლი:

  • თელავის ღვინის მარანი — მუკუზანი 2014;
  • მილდიანი — საფერავი რეზერვი 2011;
  • შუმი — საფერავი BIO 2014;
  • მეღვინეობა ხარება — ქინძმარაული 2014;
  • ბესინი — ბესინი პრემიუმი (წითელი) 2013.

„საკურას“ კონკურსში „ორმაგი ოქროს“ ჯილდოს მფლობელი ღვინოები წარდგენილი იქნება 2017 წლის 7 მარტს საერთაშორისო გამოფენაზე Foodex Japan-ზე, უმაღლესი ჯილდოს — “ბრილიანტის” (Diamond Trophy) მოსაპოვებლად.

Share Button

Related Articles

კარტლისი — აგროტექნოლოგიები
თქვენი რეკლამა
ტრაქტორი — ფერმერთა აპლიკაცია
აგროსფერო
კლაასი
თქვენი საეკლამო ბანერი
Georgian Dairy
AgroPlus
ყველის არჩევის ფაქტორები და შენახვის წესები
1346 Views

ადამიანმა რძის ჩაკვეთა და მისგან ყველის ამოყვანა 7000 წლის წინათ ისწავლა. დღეს რძის ჩასაკვეთად სხვადასხვა კვეთი გამოიყენება, ყველაზე ხშირად კი

სრულად
სამკურნალო მცენარეები
აგროკავკასია FB