ესპანეთი პირველია ორგანული პროდუქტის წარმოებისთვის გამოყოფილი ფართობით

124 Views Comment Off

ესპანეთმა ევროკავშირში პირველი ადგილი დაიკავა, ორგანული პროდუქტის წარმოებისთვის გამოყოფილი ფართობით, ამის შესახებ საკუთარ მოხსენებაში სტატისტიკის ევროპული ბიურო იუწყება.

მოხსენებაში მოყვანილი მონაცემების მიხევბით, ევროკავშირში ორგანული წარმოებისთვის 11,9 მლნ. ჰა-ია გამოყოფილი, რაც სასოფლო-სამეურნეო კულტურების გაშენების საერთო ფართობის 6,69%-ია.

ესპანეთში ორგანული წარმოების ფართობი 2,0 მლნ. ჰა-ს შეადგენს, ლიდერთა სამეულში შედიან აგრეთვე იტალია 1,7 მლნ. ჰა და საფრანგეთი 1,5 მლნ. ჰა, შემდეგ მოდის გერმანია 1,1 ჰა და ავსტრია 571 000 ჰა.

ამასთან სტატისტიკის მიხედვით, ტრადიციული და ორგანული წარმოების შეფარდების თვალსაზრისით ლიდერი ავსტრიაა, სადაც ორგანული წარმოების ფართობი, სასოფლო-სამეურნეო კულტურების გაშენების საერთო ფართობის 21,25%-ია. ავსტრიის შემდეგ მოდიან: შვეცია 18,3%, ესტონეთი 18,2%, იტალია 14,19%, ჩეხეთი 14,0%, ამ მხრივ ესპანეთის მონაცემია 8,48%, საფრანგეთის 6,75%, გერმანიის 6,73%.

ევროპის ქვეყნებში ორგანული წარმოებისთვის, შეფარდების თვალსაზრისით ყველაზე მცირე ფართობები გამოყოფილია: მალტაში 0,21% (24 ჰა), რუმინეთში 1,67% (226 000 ჰა), ირლანდიაში 1,77% (77 000 ჰა), დიდ ბრიტანეთში 2,82% (490 000 ჰა) და ნიდერლანდებში 2,91% (52 000 ჰა).

2012 წლიდან ევროკავშირში, ორგანული წარმოებისთვის გამოყოფილი ფართობი 2 მლნ. ჰა-ით გაიზარდა, ასევე შეიმჩნევა ორგანული პროდუქტის დარეგისტრირებულ მწარმოებელთა რაოდენობის ზრდის ტენდეცია, მათმა რიცხვმა 2016 წლის ბოლოს 295 600-ს მიაღწია.

გაუზიარეთ მეგობრებს

Related Articles

კარტლისი — აგროტექნოლოგიები
მცენარეთა დაცვის საშუალებები
ტრაქტორი — ფერმერთა აპლიკაცია
ორგანიკა
ორგანიკა, ბიო
Georgian Dairy
თქვენი რეკლამა
AgroPlus
მებაღეობით გატაცებული ხელოვანის ფერმერული გზა
1000 Views

კახეთში ვიყავით ზეთისხილის ნერგების სანახავად. ჩვენი ექსკურსიამძღოლი (დავარქვათ ასე) კახელი გახლდათ, ხელისგულივით ვიცნობ მთელ კახეთსო და ჩვენც დაკარგვის არ გვეშინოდა. თბილისიდან კახეთამდე დიდი გზა გვედო, ჰოდა საუბრისას აღმოვაჩინე, რომ კახეთში, ჩვენს გიდთან სტუმრობისას ოჯახის

სრულად
სამკურნალო მცენარეები
ქლიავი — სასარგებლო და სამკურნალო თვისებები
91 Views

ქლიავი (Prunus domestica) – სამკურნალოდ გამოიყენება ნედლი ნაყოფი, ფოთოლი და ჩირი. თავისი კვებითი ღირებულების წყალობით, ქლიავი ნერვულ სისტემას ამაგრებს და ტვინის მუშაობას აუმჯობესებს. ორგანიზმს წმენდს და მის ვიტამინურ მარაგს ავსებს. ქლიავი თავისი დიდებული ბიოლოგიური თვისებებით ფართოდ

სრულად
აგროკავკასია FB