დუალური განათლების პროგრამა „მევენახეობა-მეღვინეობის“ დარგში

164 Views

სოფლის მეურნეობის სამინისტროს სამეცნიერო-კვლევითი ცენტრის ღვინის ლაბორატორიაში, გერმანიის საერთაშორისო თანამშრომლობის საზოგადოების (GIZ) პროგრამის „კერძო სექტორის განვითარება სამხრეთ კავკასიაში“ ფარგლებში, სტუდენტებმა სწავლება გაიარეს.

სემინარზე მონაწილეები ღვინის ლაბორატორიის ძირითად სერვისებს, ლაბორატორიული კვლევის მნიშვნელობას, დეგუსტაციის საფუძვლების თეორიულ და პრაქტიკულ ნაწილს გაეცნენ.

აღნიშნული პროფესიული პროგრამა სამწლიანია და კოლეჯებსა და საწარმოებში ერთდროულად ხორციელდება.

მევენახეობა-მეღვინეობის პროფესიულ პროგრამაში მონაწილეობს ორი კოლეჯი — ,,აისი’’ და „ილია წინამძღვრიშვილის სახელობის საზოგადოებრივი კოლეჯი“, რომლებიც სწავლების თეორიულ ნაწილს უზრუნველყოფენ და რვა საწარმო — „ქინძმარაულის კორპორაცია“, „შატო მუხრანი“, „შუხმან ვაინს“, „შუმი“, „მარანული“, „შადრევანი“, „ქინძმარაულის მარანი“, „კახური ტრადიციული მეღვინეობა“, სადაც მონაწილეები პრაქტიკულ სწავლებას გადიან.

2015 წლიდან გერმანიის საერთაშორისო თანამშრომლობის საზოგადოება (GIZ) პროგრამით „კერძო სექტორის განვითარება სამხრეთ კავკასიაში“ საქართველოში მევენახეობა-მეღვინეობის დარგში დუალური განათლების დანერგვაზე მუშაობს.

პროგრამის პარტნიორი ბავარიის მევენახეობისა და მებაღეობის სახელმწიფო ინსტიტუტია, რომელსაც დუალური განათლების დანერგვისა და განხორციელების ხანგრძლივი გამოცდილება აქვს.

Share Button

Related Articles

კარტლისი — აგროტექნოლოგიები
თქვენი რეკლამა
Georgian Dairy
აგრარული საქართველო
თქვენი რეკლამა
სამკურნალო მცენარეები
ცერცვეკალა — სამკურნალო მცენარე
550 Views

ცერცვეკალა (ლათ. Alhagi Pseudalhagi (Bieb) Desv) პარკოსანთა ოჯახს ეკუთვნის, 30-130 მმ სიმაღლის ნახევრადბუჩქი მცენარეა, ღრმად მიმავალი ფესვთა სისტემით. ღეროზე განლაგებული ძლიერი ეკლები ღეროს სახეცვლილებას წარმოადგენს

სრულად
თქვენი რეკლამა
აგროკავკასია FB