საქართველოს თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტი ზოგიერთი პროდუქტისთვის

289 Views

თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტი გამოითვლება ფორმულით: ადგილობრივი წარმოება შეფარდებული ადგილობრივ წარმოებას დამატებული იმპორტი, გამოკლებული ექსპორტი, გამრავლებული 100-ზე.

ეს კოეფიციენტი გვიჩვენებს თუ რა დონეზე უზრუნველყოფს ქვეყანა მოცემულ პროდუქტზე საკუთარ მოთხოვნებს საკუთარი რესურსით და რამდენადაა ის დამოკიდებული იმპორტზე.

ეს მონაცემები შეიძლება საინტერესო იყოს აგრომეწარმეობით დაინტერესებული პირებისთვის.

ცხრილებიდან ჩანს, რამხელაა ადგილობრივი წარმოებით იმპორტის ჩანაცვლების ან/და პროდუქტის საექსპორტოდ გაყიდვების პოტენციალი.

თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტი: ფრინველის კვერცხი

თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტები:  ბოსტნეული

თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტი: რძე და რძის პროდუქტები

თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტები: კარტოფილი

*** სტატია შექმნილია სტატისტიკის ეროვნული სააგენტოს მონაცემთა საფუძველზე.

სოფლის მეურნეობის სამინისტრო

In : AgroPlus

Related Articles

კარტლისი – აგროტექნოლოგიები
სამაცივრო აგრეგატები
სამაცივრე აგრეგატები
ბიოაგრო
ორგანული, ბიო, აგრო
თქვენი რეკლამა
Georgian Dairy
თქვენი რეკლამა
აგრარული საქართველო
აგროკავკასია FB